Forum

Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Produkty z Chin - Gdzie i dlaczego są używane oraz gdzie je kupić

W dzisiejszych czasach duża ilość produktów jest wytwarzana w Chinach. Fabryki w tym kraju i ich zakres praktycznie nie ma końca. Dzięki temu dużo osób chcąc rozpocząć własny biznes zaczyna od importu towarów z Chińskiej Republiki Ludowej. W większości przypadków główną uwagę zwraca się na ilość wytwarzanych produktów, a nie jakość, co wpływa na złą opinię o tego typu produktach, ale mimo tego mają one dużo zalet.
W każdym domu można znaleźć rzeczy wyprodukowane w Chinach. Nie jest to nic dziwnego, bo większe firmy prawie zawsze korzystają z produktów stworzonych właśnie w tym kraju. Jest to spowodowane niską ceną i szybkim wykonaniem zamawianego towaru. Mimo tego ceny wyrobów stworzonych w Chinach, w Polsce nie są aż tak tanie. Jest to spowodowane kosztem importu. Zanim produkty trafią do konkretnego kraju, muszą przejść długą drogę; z fabryki dostarczane są do hurtowni, a gdy zostaną zamówione, kurier dowozi je do samolotu dostawczego. Po podróży, paczki dostaje importer, który sprzedaje je sklepom. Koszt całego przewozu nie jest tani, dlatego koszty w sklepach mogą przez to drastycznie wzrosnąć.
Produkty z Chin są również dobrym materiałem do przerabiania ich np. nadawania własnych nadruków na koszulkach. Duża ilość firm pozwala otworzyć sklep internetowy z własnymi nadrukami, jest to bardzo przydatne dla osób działających w Internecie i mających grono fanów, ponieważ można zrobić własne gadżety dla nich. Dodatkowo sklepy dzielą się prowizją, gdy ktoś kupi naszą koszulkę czy bluzę.
Na szczęście, gdy będziemy chcieli zamówić dla siebie lub na prezent pojedynczy produkt, możemy zamówić je przez sklepy internetowe. Są one wygodnym i tanim rozwiązaniem, a zalet mają dość sporo. Niestety ceny przesyłek nie są tanie, aczkolwiek gospodarka Chin wspiera takie sklepy, dzięki czemu dostarczenie paczki do domu zwykle jest darmowe. Czy takie postępowanie ma swoje wady? Oczywiście, ma to swoje minusy. Zwykle przez to gospodarka Chińskiej Republiki Ludowej traci pieniądze, ponieważ taka przesyłka nie jest tanim wydatkiem, więc od przyszłego roku będzie dodawane cło i VAT na zamówienia z chińskich sklepów.
Podsumowując: towary produkowane w Chińskiej Republice Ludowej są dobrym sposobem na zmniejszenie kosztów produkcji w wielu firmach. Również są świetnym materiałem do importu, wiele osób buduje na tym źródło dochodu. Dużo osób, które są znane w Internecie może zarobić na sklepie Internetowym bazującym na produktach wytworzonych w Chinach.

Ja z chin importuje lampy i oświetlenie i sobie chwale. To nie jest tak, że towary od nich są badziewne. Wszystko zależy od tego jaką cenę im zaoferujesz za wykonanie. W końcu iphony i inne komputery też robią Chińczycy.

U mnie wygląda to tak - za 100 zł dostaniesz słabą lampę, ale za 300 zrobią już coś fajnego i konkretnego.